Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjejmiddagen



Jag är för tyst nu
Petandes med gaffeln i mitt vegetariska alternativ
Desperat försöker jag komma på nåt att svara

Kramp i min hjärna

Om

Körslag och schlager
Kommersiella radokanaler
Hur otroligt bra den är
Beyonce's nya
Och att ni vill skaka rumpan till Basshunter ikväll



Ett förbryllat frågetecken sitter plötsligt bland er
Vid ett nyinköpt ikeabord
Bärandes secondhand klänning i för stark färg
Ni bär er själva diskret och återhållsamt snyggt


Pojkvänner är ej bjudna och förbjudna
Dom stör och förstör
Vad?
Undrar jag

Vän som vän
Jag menar och känner mig plötsligt så könlös


Men det är tjejmiddag
I ett ihopsvetsat lågstadiegäng
Det är så det ska vara

Med spacklade masker och clownnäsor
Skrattretande
Som ett barn som provat mammas höga klackar
Som att leka på låtsas vuxenkalas




Och vi skålar i moget rödvin



Som egentligen bara är hemmagjord svartvinbärssaft

















Fri vers av Pytti
Läst 385 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-22 16:19



Bookmark and Share


  bögpoesi
Kan inget annat än att hålla med förgående kommentar




Och vi skålar i moget rödvin

som är barnförbjuden
2009-03-25

  leika
ditt sätt att skriva gör mig stum
2009-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Pytti
Pytti