Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våt asfalt




Uppbränd asfalt
Fångar upp morgonen efter
Regnet slår hårt under mina skor

Utanför polishuset är parkeringsplatsen tom
Resurserna tillåter inga polisbilar i Ronneby

Låtsad nykterhet jagas ikapp av gårdagen
Jag snubblar på en trottoarkant
Allt vi levde för igår går plötsligt upp i rök
Med maskan i min strumpebyxa och mitt skrubbade knä


Jag har tårar
Och låter de komma ikapp
De avvisande och dömande

Skölden är plötsligt genomborrad
Av deras välmanikyrerade naglar

Jag gråter en skvätt för alla som stannat kvar
I stan man måste lämna någon gång
För att vilja komma tillbaka




Regnet och asfalten bildar en doft
Som påminner om småstadsvår och blommor i brunnsparken

Morgonen efter
Jag reser mig upp

Spyr i grannens buske
Och hoppas han tagit sovmorgon




Fri vers av Pytti
Läst 377 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-13 21:28



Bookmark and Share


  Tina Q
Levande, målande text!

"Allt vi levde för igår går plötsligt upp i rök
Med maskan i min strumpebyxa och mitt skrubbade knä


Jag har tårar
Och låter de komma ikapp"

Detta lilla stycke tog sig rakt in i mig - just sådär är det ju ibland; man mer eller mindre behöver en yttre anledning, om så bara en skrubbsår, en maska på strumpyxan eller en bruten nagel - bara något, vad som helst, som gör att man kan tillåta sig att gråta alla de där uppdämda tårarna!
Mycket väl uttryckt!
2009-03-13

  Svartsilver
du skriver så bra, synd att du skriver så sällan:)
2009-03-13

  Yrre VIP
Berörande.
2009-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Pytti
Pytti