Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Värme en vinterdag

 

Du ser på mig

och säger

 

Nu får du

skylla dig själv.

 

Jaha säger jag

är du arg på mig.

 

Jaaa säger du

och tittar med

din lilla ilskna

blick.

 

Ja då får jag

väl skylla mig själv

säger jag.

 

Hm säger du och

ger mig en stamp.

 

En timme senare,

sitter vi  på golvet

och ser på en film.

 

Då kommer du

krypande upp i

mitt knä.

 

Huvudet mot

bröstet  och

fötterna

sträcker du ut

mot mina.

 

Du tar båda mina

händer för

dem upp mot

min kind och låter

dina vila där under

mina.

 

Din andning i

min.

 

Fylls av ömhet

och tacksamhet,

även denna arbetsdag.

 

Eva Langrath 2009

 

 

 

 

 

 




Prosa (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 612 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-03-15 10:17



Bookmark and Share


  lyckeli
underbart fångar
du känslan av trygghet här

att våga vara den man är...
även som liten...
2009-03-24

  Rachel Roth
en dikt som kommer nära
2009-03-17

  Bibbi VIP
Skriver under på Fredrik P.
Applåd!
2009-03-17

    Bodil Sandberg
Säger som Maduska..gott för barnet att känna sådan tillit - fantastiskt fin poesi!!!
2009-03-17

  Berit Robin Lagerholm VIP
En dikt som alstrar en oerhörd värme mella två varelser. Mycket fin.
2009-03-15

    Madeleine Ågren (Maduska)
Ett sådant bra beskydd för barnet, att du stod kvar med din kärlek och bekräftade att man får vara lite arg.
2009-03-15

  Øivind Armand Halvorsen
Er enige i kommentarene under. Et dikt som varmer helt inn i sjelen!
2009-03-15

  Fredrik P. VIP
en dikt som
sprider en
mjuk värme.
vi kan lära
av små barn
som sällan
är långsinta
och som förstår
vad närhet är.
2009-03-15

  Suzy med punkterna
Barnet alltid äkta och alltid förlåtande
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP