Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sitter och har tcm på tvn medan jag är här inne på poeter, filmen heter förstås 'Kellys hjältar'... en av de mest berömda knäppa krigsfilmer som någonsin gjorts om andra världskriget


Vid fronten någonstans inte långt från Ingenmansland







Två män satt i ett dike och pratade om kriget mellan engelsmän och fransmän.
-Jag önskar att vi hade knivar att slåss med istället för bara de här långa värjorna.
-ja, men tänk om vi hade de där gevären som uppfinns om bara några hundra år, då kunde vi fästa knivarna på dem för att sticka fienden med om ammunitionen till gevären tog slut.
-Det kommer inte att vara ammunitionen som tar slut, det kommer att vara krutet som tar slut först.
-Du, jag är hungrig. Jag är sugen på rostbiff. Med potatisgratäng.
-Vad är potatisgratäng för något?
-Javisst, det finns inte än. Men det kommer att finnas. Vad är din favorit?
-Jo, jag är svag för buffé.
-Vad fan är buffé för något?
-Som de har på de där turistfärjorna som går i trafik mellan Sverige och Finland.
-Är det städer eller länder?
-Jag tror de ligger i Ryssland någonstans.
-Jaså. Nu måste vi skynda oss. Kejsarens kafferast är snart slut.
-Kejsaren av Portugallien eller den där lille korpralen från första världskriget?
-Napoleon förstås, jag visste inte att det fanns någon annan kejsare.
-Visst finns det det. På lördag kör trean del tre av den där science fiction-serien Star wars.
-Trean gör vaddå?
-Vänta bara, på nittonhundratalet uppfinns en apparat man kan se folk i som rör på sig och när man går runt på baksidan för att se om de finns där också...
-Jaja, nu rör vi på oss vet jag. Vi har inte tid att prata om vad som händer i framtiden.
-Jaså, tid. Har du en Rolex att följa tiden med kanske?




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-03-19 01:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP