Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken till bilar, cyklar, båtar, tåg, flyg, microvågsugnar samt paraplyer, miniräknare, datorer av olika slag och vikbara verktygslådor har en långre tid hittat fram till mitt hjärta och oj, är klockan redan...? Ialla fall är det äkta kärlek...


Något litet om kärlek V






Jag har minsann sett Citroên
av olika årsmodeller kasta
längtansfyllda och tillika trånande blickar
på både bilar av märket Peugeot och
även Renault alldeles framme vid rödljusen

I olika städer jag besökt under mina år
som Mercedesförsäljare. Det är med viss
bestörtning jag insett att även motorfordon
har ett utbrett kärleksliv.

I alla år har jag hört förare av motorfordon
kasta glåpord till bilar och även ibland
sparkat på däcken till nämnda fordon, ibland
med avsikt krossat en lykta eller skapat bucklor
i andras fordon.

Nu har jag insett att det varit av ren avund och
svartsjuka mot dessa utan varje tvivel
känsliga varelser som, om de bara kunde tala
människors språk, minsann skulle ha ett och annat
att säga dem och då skulle dessa ord inte alltid
breda ut sig om kärleken till dessa människor,
det känner jag mig säker på.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-26 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP