Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hört i tunnelbanan 16






Två till synes främlingar stiger in i 'min' vagn vid olika stationer. Den ena sitter och läser i en tidning och den andra ser ut att vara någon annanstans i sina tankar. Plötsligt sätter drömmaren sin hand över tidningens kant och drar ned tidningen så ansiktet syns på läsaren. Ansiktet visar upp en högröd färg. Varpå fridstöraren yttrar ett käckt...
-Säg, den där klockan ni har på armen, går den rätt?
Kvinnan med tidningen stirrar stint ut genom fönstret en stund och säger sedan utan att se på antagonisten...
-Vaddå? Klockan? Den är ditmålad. Själva armbandet och klockan är gamla, det är min dotterson som har roat sig med att måla dit ett par visare på den, men klockan i sig är trasig och går inte alls.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-30 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP