Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En annan tid

Så har det hänt att tiden kommit mig ikapp.

Slutligen ser dagen som var åter ljus.
Slutligen tar mörkret över och slutligen kan vi börja.

Här, just nu, möts mörker och ljus i hopp om att kunna enas.
Låt dagen vara dag och natten natt, låt skuggor falla som skuggor falla ska.

Så har det hänt att tiden kommit mig ikapp.

I det förflutna vandrar du hemska tanke.
I det förflutna är tro och hopp blott en skugga bortom en skugga.

Här är jag i ständig skymning.
Varken dag eller natt, varken ljus eller mörker.
I en tid när tiden kommit ifatt, i en tid då ljuset kommer att segra.

Så har det hänt att tiden kommit mig ikapp.

Tiden är inne, kampen har nu börjat.
Mörkret som kommer med tiden ska vi släcka med ljuset av i morgon.
Oh du hemska tanke, av ljus ska du brinna, av ljus ska jag vinna.

Så har det hänt att tiden kommit mig ikapp.

Äntligen kan igår få vara igår och nu kan få vara nu.
Äntligen kan tro och hopp åter få sin egen skugga.

Slutligen kan betydelsen av ingenting få fortsätta att inget betyda.
Slutligen nu när tiden kommit mig ikapp.




Fri vers av jesper svensson
Läst 345 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-05 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jesper svensson