Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om känslan att vara omtyckt av någon, att vara det som ger någon fjärilar i magen. Sedan längtar man efter förändring och frihet och upptäcker att när den väl är uppnådd, att det inte var det man egentligen eftersträvade


En fjäril

Jag var länge en späd silkeslarv,
min kropp den var len som siden.
Jag var förpuppad under jordevarv,
men jag tröttnade med tiden.

Instängd i någon annans kropp,
längtade jag efter förvandling
och i hjärtat tändes ett hopp
om att låta längtan bli handling.

Med tårfyllda ögon rev jag den mur
som så länge hade hållit mig fången.
Plötsligt kunde där skönjas en figur
som kröp ut ur spillrorna av kokongen.

Nu sätter sommaren världen i brand
och jag vecklar ut min färggranna krage,
trots att jag är fri nu, så önskar jag ibland
att jag fortfarande var en fjäril i din mage.




Fri vers av Linge
Läst 644 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-20 09:20



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Sannerligen så vackert och starkt..läser den högt
och den är suveränt jämn och följesam..applåder Linge så snyggt
2009-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Linge
Linge