Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara roligt om du har lite koll på kineiskan och kampsport ;) yáng: manligt, ljus etc. yīn: kvinnligt, mörker etc. I dikten "gin". qì: kraft. I dikten "tji".


Munken från Wudang [Limerick]

Det fanns en munk på berget Wudang
som var född med för mycket yáng.
För att stilla kroppen sin.
han drack en flaska yīn.
Fick dock qì då kvinnorna sprang.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Linge
Läst 378 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-25 12:40



Bookmark and Share


    sunnanvind
återigen...vad kul!!!! Tack för skratt!!!
2009-05-28

    Bodil Sandberg
hiii..kulig limerick..tack för den..och visst har man liiiiite koll..har en
dotter och svärson med svarta bälten i..taikwando..tror jag det
heter..är lite glömsk..men jag tror det heter så..du kan bilder på dom i mitt galleri när de förevisar på gården här en dag för tre år sen..tror jag har kvar kortet..svärsonen ligger trea i sin klass sverige..vad jag förmälts
tack för limericken!!!!!!!!toppenbra!!!
2009-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Linge
Linge