Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
borderline.


och vi gråter hellre över de händer vi aldrig fick behålla.


vi satt i ditt kök i hornstull
du sa att den enda kärlek du visste
var den som alltid blev till besatthet
och varför var det alltid så

jag sa det kanske handlar om oss
och du sa att vi som vandrar i gränsland
endast känner smärta
eller likgiltighet


vi satt i ditt kök och du sa
när allt är bra
som det ska
under kontroll
då känner jag ingenting
det är i saknaden av någons läppar
när de slår ner blicken vänder sig bort
som galenskapen
växer sig stark


vi satt i ditt kök i hornstull
och tänkte på dom som håller varandras händer
utan att det krampar
de som virvlar hos varandra och känner sina hjärtslag

utan att definiera sin existens
genom någon annans ögon


men du sa att vi var sådanna
som vandrar i gränsland


och väljer smärta
för den har fler färger
än likgiltighet











Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 856 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-06-24 14:31



Bookmark and Share


    sårosa
å det här är mmmm vad bra , jag vet inte riktigt hur jag ska formuelera mig som du märker... jag bokmärker ...

det är så härligt det här, språket, orden, de flyter, och det känns så naturligt att just de orden är här i denna texten .. inget påtvingat inget saknat ..

och rubriken ... vacker
2009-08-18

  mysanpysan
ja, slutstrofen binder ihop hela sammanhanget
med en sådan kraft att jag blev stum.

för smärtan har fler färger!!
wow alltså
2009-07-05

    mel
tove, tove, tove, jag gråter verkligen.
2009-07-04

  Jer
Ah, vilken lockande titel. Och slutstrof... jadu, där satt den, som pricken över i:et... avslutar du riktigt snyggt!

*bokmärka* vill jag denna med!

Ps. Kommer vi se bilder på en prickig 50-talsklänning innan den ges bort? Hoppas det!
2009-07-01

  jonas a
mycket mycket bra
2009-06-27

  Pernilla Fredriksson VIP
Slutstrofen är fantastisk!
2009-06-24

  Water
Det var en intressant inblick i detta fenomen
2009-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP