Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amerika Amerika!

Jag vill flytta till Amerika fast drömmen är död Amerika.
Drömmen är död, Amerika!

Amerika är som en solkig hora, en kvarleva från framgångens 50-tal.
Ingen pratar längre om Amerika, New York, men ingen pratar om Amerika. En yppig frihetsgudinna med luftig kjol och större bröst än någon annan hemmafru. Alltid med sötare läsk, alltid med bredare leende, alltid med större burgare.

Drömmen är död, Amerika.

Jag ser en highway mot södern, majssoppa, en flaska gin och gula fält.
Jag ser drömmar, jag ser tjuvar, jag ser ärlighet och naivitet.
You´re in denial Amerika!
Men jag älskar dig dig ändå Amerika.
I Amerika flödar poesin, sagorna, drömmarna, spriten. Där tror man på sig själv, sin egen kapacitet och Gud.
Jag ska gräva guld i Amerika, i hippiens Amerika ska jag söka den fria kärleken.
Jag vill gå i kyrkan i Amerika, ta emot den helighe guden som alltid alltid välsignar Amerika! Amerika!
God bless Amerika!
Rullbuskarnas Amerika, demostrationernas Amerika, de svartas Amerika, frihetens Amerika, den dubbelarbetandes Amerika, Grand Canyon Amerika, rock´n roll-Amerika.

Jag vill stoppa fler mynt i jukeboxen Amerika. Jag vill delta i kampen mot etablissemanget, Amerika.
Fuck you Hollywood
Fuck you Ricki Lake

Ta mig upp till bergen Amerika, låt mig dricka din smaklösa öl titta på stjärnorna, på bergen
berg berg som vita elefanter
Jag vill leva ensam med Hemingways berättelser, gnida mig i Ginsbergs trycksvärta känna känna Amerika. Låt mig dricka samma drinkar som Patti och Bob, röka samma jointar som Janis och Jim. Låt mig vara med Amerika.

Bjud mig på din highschoolprom. Låt mig patriotiskt bränna alla dina flaggor. Du är så mycket mer Amerika. Kom ut ur garderoben! Visa ditt kön, din skam, din stolthet, dina pervesioner. Du är en snuskgubbe Amerika och en vamp.

Drömmen är död Amerika




Fri vers av Lisapolja
Läst 492 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-07-18 04:40



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Hatkärlek ?!
2009-07-19

  astranova
Intensiv, kraftig dikt.
Jag gillar skarpt!
2009-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja