Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta fåret

Jag förändras likt en kameleont i din närvaro
stegen blir tunga, gungiga, för långa
talet blir annurlunda, likt ditt, slängigt, flängigt

Jag spränger mina egna gränser, för att komma närmare dina
ser du mig nu?
Tonerna du älskar, blir min nya drog
ståndpunkterna du håller, blir min lag att lyda

Sömn blir rök och rök blir sömn
Vandrar med svansen mellan benen om nätterna
för att få vara dig till lags, för att få vara en del av dig
Det betyder så mycket, att få göra märken på din rygg
såsom du gör märken i min stökiga själ

Det rakade fåret har nu funnit sin ull
nersvärtat, mörkt
och inte ens det klaraste av vatten
kan tvätta rent, ta bort, förnya, göra om

Jag ska röra varje gatusten
nu när allt är sagt, gjort, förstört
Nu när den ull, som en gång varit orörd
lyser upp staden om dagarna, och smälter in om nätterna
tillsammans med dom andra förlorade själarna

tillsammans, med dom, som är som jag




Fri vers av Ming
Läst 349 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-21 00:56



Bookmark and Share


  aol
man går genom stora prövningar i livet man kan känna sig hopplöst förlorad, men så kommeren ny fas kram
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Ming