Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mobbningsoffer

De säger att det brinner
för håret mitt är rött
att höra dessa glåpord
det gör att jag blir trött

I skolan är jag duktig
och tillhör de mjuka
när jag får mitt betyg
så sprids en avundsjuka

I duschen blir jag retad
för att min kropp är tjock
men om jag protesterar
så får jag mig en smock

Jag finns aldrig med
då det ska väljas lag
de säger jag är klumpig
och alldeles för svag

Jag älskar så min cykel
den körs i ur och skur
men ofta jag finner
att däckets luft är ur

När jag skulle simma
så stals min kläder
jag fick vandra naken
i sommarkallt väder

En gång jag skulle fria
till en vacker flicka
men hon som alla andra
sa jag skulle sticka

Jag vet ej om jag orkar
att höra hårda ord
kanhända blir det bättre
vid vuxenlivets bord

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 465 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-31 11:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO