Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sött blir salt

Ögonen glittrade, leende, ansiktet vek sig av glädje

Åren var fyra och cykeln hade precis bestigits

Träden omringar och sjunger höst om fotografiet

Vips!

sakta seglar detta 17 års gamla minnet ner mot parketten

Händerna sa upp sig och torkade tårar

Salta decilitrar som glittrar likt bildens vackra oerfarna blick

Dagens glittrande osar sorg

Läppen darrar omanligt, pupillerna blir omringad av ett rosarött fält



Att marinellan, auroran tog över

Varför?

Smärtan sprider sig


Hur kan en sådan söt pojke ramla ner i flyktens mörka håla
Hur fan lyckades mina glittrande ögon bli så sträva?

Varför erbjöd tonåren medicin mot livet för?




Fri vers av Marjavaara
Läst 258 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-09-09 02:07



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
lätt att förstå känslan, det oförklarliga, när man står där med det lyckliga barndomsfotot i ena handen och flaskan i den andra, det enda man kan göra, om nu motivationen finns, är att söka svaret på frågan, på egen hand eller med hjälp utifrån

goda rader detta
2009-09-13

  Diffusiaria
lovely
2009-09-13

  M_Franke
UNDERBART, sårbart, lämnar en känsla kvar hos mig, måste läsa den igen och igen och igen.. .. ..
2009-09-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag förstår känslan även om det för mig handlar om helt andra umbäranden.

Snyggt beskrivet, mannen!
2009-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara