Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett helgon i Ullared

Det finns ett litet helgon
i det tysta

Jag tror hon bor i Ullared
det var där
jag senast såg henne

Hon bär sina
medmänniskor
på sina magra axlar
utan man lägger märke
till henne

Hon rycker in, och lindrar
andras smärta
bara sådar i förbifarten

Och ser in i våra ögon

Ibland säljer hon strumpor
på torget på lördag,
- Här, ta, så du slipper
frysa om fötterna

Ibland repar hon mod åt
de blyga och kraftlösa

Modet tar hon ur den
kommunala rabatten
ingenting är enklare,
men totalförbjudet!

- Tänk om alla
skulle repa sitt mod där!

(Hur skulle det se ut,
det är verkligen inte
meningen med denna
rabatt att den ska ge
alla människor Mod, det är
bara för dem som kan betala!)

En gång såg jag henne
servera mat i ett gatukök
gratis för de sorgsna

De som slet och drog
i sig själva, som sökte
svaret på gåtorna med
näbbar och klor i
sina egna kroppar

Vem vill ha mer mos?

Det är Äkta!

I Ullared finns mos åt
alla!

Men inte alla där
kan se hennes

Gloria

Inte dom

Som stängt porten









Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-20 11:19



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Den som ser henne delar glorian.......
2009-09-21

    resilient
"En gång såg jag henne
servera mat i ett gatukök
gratis för de sorgsna"


Du har en liten pärla här, i den här dikten. Jag tycker att den kunde få sluta med raderna ovan. Resten framgår ändå av undertexten.
2009-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP