Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gå på Rutorna

När vi bodde där
i den gamla varvsstaden

Fanns det trottoarer
med rutmönster

Man skulle gå
på rutorna

Ingen gick utanför
eller
På skarvarna

Den som gjorde det
var dödens lammunge

Ett två tre hupp!
ett två tre hopp!

Så ingen vågade
sätta ner foten

Utanför

Eller på strecket

Då ven

Örfilarna

Kvinnorna
bar förkläden där

Männen slog barnen
Uppfostran
kallades det

Lite stryk har ingen dött av
sa de

Men jag vet att det
inte är sant

Många har dött
av det dom kallade
lite stryk

Barnen där fick
jättestora blåmärken

De som inte förstod
och inte hade vett
att hålla käften

Frågade om barnen
slagits med

Björnar

Det var brutalal tider där
i den gamla varvsstaden

Men nuförtiden är det inte
de gamla

Varvsarbetarana
som slåss

Det står

Utbölingarna för




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-25 22:08



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Hemsk berättelse om det kalla klimat som kan råda inom barnuppfostran -
2009-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP