Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Harungar

Som små rädda
harungar

Sitter dom där
på bänken i parken

matandes duvor
eller ,om det var
vid dammen, änder

de ofärdiga
längtansmänniskorna

Ingen ser

Ingen ville se dem

De kämpar för att
ens se
sig själva

Kring järnvägsspåren
i en mycket

Stor Stad

Bor de som inte
har jord

De som funnit denna
enda plats
på vår planet

För sin sovplats
till sig
och sin familj
barn som varje dag

springandes
över rälsen
mellan tåg

riskerar sitt liv

Alla förlorade
förlorare

Under himlens tak

Men hur vet vi
vad som är
Verklig Lycka?






Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-25 23:23



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Såg en dokumentär om dessa familjer vid järnvägsspåren - det är helt ofattbart - men samtidigt har du så rätt i vad du slutar med - vad är verklig lycka - är chansen större eller mindre för dem att känna lycka -
2009-09-26

  peter markurth
bra flyt
2009-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP