Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Säkerhetsrisk

Sitter fast i leran
igen
har försökt komma fram

Dit som vägen är stängd

Och naturligtvis
förbjuden

En verklig säkerhetsrisk

Klafsade på
i mina gröna
gummistövlar

Som om jag trodde att de var
något slags

Legitimation

Och här står jag nu
fast i leran
mygg som jag silar
samtidigt som
kamelerna fastnar
i halsen när jag försöker
svälja dem

Och jag ser
att de lingonröda tuvorna
inte bär lingon
utan är röda av

Blod

Vems blod är utgjutet

Vems

Blod ?

Det är de goda
människornas
De har mött sitt öde
här

De mödrar som inte
drar sönder barnens armar

Som vill dem väl
slutar kämpa

När de ser
att de skadar

Leran som suger fast
mina stövlar

Den som vill fram
må stiga ur
sina stövlar

Och vandra vägen fram
barfota
något mer diskret
i vägkanten

Målet för vandringen
är inte platsen
dit vägen leder

Utan resan dit

Är en skerhetsrisk
därför att den

Avslöjar alltför mycket
om människans


Girighet








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-26 19:06



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Det är verkligen tänkvärda rader du förmedlar här
2009-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP