Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utsikt från Hovrättens för Västra Sveriges fönster över Göta Älv med inslag av vad som utspelade sig i rättssalen


Inte vatten till vin

Ser ut genom fönstret
-får inte titta ut, nej -
(gör så på trots)
Hur älven är tung

Tung, som himlen är
allvarlig
rinner den
som smält bly

Idag kan inga fartyg
klyva ytan

Utan att slukas
av den tunga
metallen

Vatten
och
Vatten

Inte samma vatten
men lika vatten
fast olika

Vatten

Ett sprickfärdigt flöde
i ständig

Födslovånda


En vulkan, där vattnet
är lavaströmmen

-Men jag såg mannnen
träda in
i sitt eget hem

Blodig i huvudet

Blodig överallt

Så sa han, grannen
till honom

Som fick ett blylod
i huvudet

Sprunget direkt ur

Källan

- Minns, att saker
inte alltid är
vad det ser ut

Att vara

Och så

Flätas de samman

För älven

Är Blod nu




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-01 16:54



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Alldeles särskilt början tycker jag om - den tunga älven - nästan som att den vore havande -
2009-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP