Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aningar

Låt mig få vara
det ljusa skimret

bakom dina ögonlock

ordet du har på tungan
värmen i din vinterrock




Fri vers av Elsa Wik VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2024-04-13 15:20



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Ljuset bakom ögonlocken är ju sönderbrända ljusreceptorer på näthinnan. Som tur är, bildas nya receptorer inom de närmaste minuterna.
I mig väcker det både lätt skrämmande, likväl fascinerande och inspirerade tankar. Än mer kan orden på tungan tolkas som innerligt, intimt, påträngande ja lagt i munnen på diktens du. Även värmen innanför badrocken kan ge dubbla associationer. ju Mer jag läser dina rader - även titeln - ju mer tolkar jag: närhet kräver ansvarstagande för den som ger och den som får! Hur mycket närhet kan, vill och får jag ge respektive ta emot? Varför ger jag? Varför får jag? Ett pågående nyfiket lyssnande inåt och på den andre, ömsesidig öppenhet, ärlighet och tollerans. Väl fångad!
2024-06-01

    Under Radarn VIP
Från det höga sällskapet, skimret, till det basala sällskapet (men minst lika höga) i vinterrocksvärmen. Där i oerhörda spannet av erkända behov blir vi till.
2024-05-16

  S.A.I. Steve Lando VIP
romantiskt högromantik
2024-04-20

  lodjuret/seglare VIP
Olika människor skriver på olika sätt och tur är ju det. Det blir spännande läsning.
2024-04-19

  Staffan Nilsson

Innerlighet!

2024-04-18

    jesse james
Vackert!
2024-04-16

  Emanuel Sigridsson VIP
Du skapar i din text en elegant helhet med ord som griper tag i varandra.
2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Elsa Wik VIP