Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sparvögat


~Så hon vandrar~

 



Så vandrar hon ängarnas frihet
hon vandrar med ro i sin själ 
så vilar hon daggvåta bäddar
när dagens ljus viskar farväl 

I stillhet och lugn vilar jorden
i träden hörs vindarnas sus
i kvällen bär himlen sin skönhet
vilande i månskenets ljus 

~~ ~~ 

Så tiden ska åter få komma
när sommaren ej längre är
i vindarna blåser en kyla
och värmen sin skönhet ej bär

I hösten vilar mörkrets dimma
och träden i sitt inre får
så saven i hemlighet famna
som löven till stoft stilla går

~~ ~~

I skönhet ses även den tiden
i färgernas fagraste dans
så hoppet som vilar i stillhet
bär tro uti stjärnfallets glans  

Så vandrar hon sakta i livet
som famnar sin höst och sin vår
i vilande sällsamma lundar
som följer årstidernas spår

 




Bunden vers (Rim) av Sparvögat VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2024-05-20 08:33



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En mycket vacker dikt där jag som läsare kan finna ro och lisa i varje strof.
2024-05-24

  Dreamcatcherpoetry
Om ord hade haft en melodi. Fin sammansättning. Jag blir glad av texten! Snyggt!
2024-05-23

  Susen VIP
Orden skänker vackra bilder tillika tilltalande foto. Fint framförd excellent rytmik och rim
2024-05-23

  Eva Langrath VIP
En vacker dikt där jag får vandra i årstidernas växling i ditt sköna språk och förnimma sinnesro.
2024-05-23

  Tyst prosodi VIP
Fint skrivet och presenterat!
2024-05-23

  Emanuel Sigridsson VIP
En jorddrapa dränkt i skönhetens mantel och i det sinnesro.
2024-05-21

  Olof Lagerhorn VIP
En dikt vars inledande scen varieras och
ses från olika perspektiv, för att så
vidgas i tid och rum till att få en både
djupare och vidare, mer allmängiltig och
existentiell innebörd. En mycket vacker
och skickligt utvecklad dikt!
2024-05-20

  MaLo VIP
Så hon vandrar och så hon skriver - Sparvögat.
Vackert. Fint att läsa här igen.
2024-05-20

  Anya VIP
Jaa ser ju nu att det kan handla om livets årstider.....en allegori. Snyggt!
2024-05-20

  Anya VIP
Åhhh...jag famnar också höst och vår. Försöker tycka om alla årstider. Finns en acceptans i texten som tilltalar. Du skriver så vackert!!!
2024-05-20

    Elsa Wik VIP
Rimmat med riktigt fint flöde och rytm. Det är en konst det.
Fina bilder tar du också.



2024-05-20

  Marita Ohlquist VIP
En fantastiskt text om en vandrares väg genom livet.
2024-05-20

  Öknens Ros VIP
Så skir och vacker poesi du skapat här, rent av magiskt!
2024-05-20

  Vindsvala VIP
Lycklig är den som kan se skönheten i allt, även när den är vilande i väntan
2024-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Sparvögat
Sparvögat VIP