Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Varning för känsligt innehåll


Muren

Muren

Huden krackelerar, faller i små bitar
Höjer fasaden, muren runt mig. Mitt skydd.
Sprickorna blir större
Kämpar för att hålla den uppe
Bitarna blir större, dom skär i huden
Kämpar ännu mer, muren får inte falla
Håller krampaktigt fast
Snälla lämna mig inte
Jag behöver dig,  jag behöver dig!!!!!

Orken rinner ur
Mitt yttre skydd har krossats till flisor
Naken, dränerad, trasig, söndrig, utlämnad, skadad, ful, oälskbar, äcklig

Hudlös

Vill inte känna, snälla låt mig inte känna
Smärtan, sorgen, skammen, skulden.
Vill inte gråta. Vill inte känna den djupt intrasslade bottenlösa sorgen.

Vill inte mer.

Bedövar
En liten vass bit blir en stor del av dygnets timmar
Ytliga, rispor, små, djupare, större, längre. Breder ut sig på armar och ben
Farligare.
Ärren blir fler och fler.
Lager på lager

Det räcker inte.
Desperat.
Tafatta försök att pussla ihop muren.
Måste hålla upp korta stunder, så ingen märker striden mellan liv och död i mitt huvud.

Hjälp mig. Snälla hjälp mig.

Jag.vill.inte.mer.




Fri vers (Fri form) av Widmal
Läst 149 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-05-18 14:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det har du ingenting med att göra, Tidsljus.
Du behöver inte omyndigförklara henne.

2024-05-27

    Tidsljus_Timelight
Överlåt till Widmal om hon behöver Gud tack.
2024-05-26

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om den skyddande muren som rasar och stå naken och sårbar i verkligheten.
2024-05-24

  Larz Gustafsson VIP
Vissa murar ska finnas.
2024-05-22

  Eugen VIP
Man blir med tiden allt bättre på att pussla och bygga murar... det finns tillfällen när man inte hinner och vattnet utanför bryter igenom. Kämpa inte emot utan koncentrera dig på att andas och följe med strömmen. Efter ett tag flyter du iland och då kan man börja bygga igen..

lysande diktat
2024-05-21

  rostspik VIP
Muren bygger du upp igen så småningom. Även om det inte känns så för stunden.
2024-05-18

  Larz Gustafsson VIP
Jesus är Gud och känner alla människors hjärtan.

2024-05-18

  Gunnar Hilén VIP
Har du nått botten eller....?

Hur såg historien ut frågar jag mig ?

Nu gäller att vara snäll mot dig själv. Att trots den satans smärtan bli din egen mamma.

Jesus är ingen människa. Du behöver dig själv nu.

Mera dikt.....mera mera.......
2024-05-18

  Larz Gustafsson VIP
Okej.
Detta är frågan.
Jesus är svaret.
2024-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Widmal
Widmal

Senast publicerade
Muren
KänsloKaos
* Se alla