Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord inspirerande av den fantastiska filmen The passion of Joan of Arc (1928). Bland de bästa filmer jag har sett hittills i livet.


Joan of Arc

*
Era anklagelser slocknar
när de slår mot mina ögons ljus
och det är därför
som ni vill se mig brinna.

Den sanning som jag visste när jag föddes
är samma sanning
som jag ska veta när jag dör.

Jag går motståndslöst in i röken
för att jag vet min väg.




Fri vers av liktenelegi VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-21 16:32



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, starka ord! Spännande tanke hur något slocknar när det träffar (mot) ljus!?!

Vilket människoöde! Hon var mer övertygad än någon..?

Har sett Dreyers gamla fina porträtt, minns filmen mest som jobbig att ta mig igenom, men upptäcker gärna igen hur den egentligen var...
2024-05-21
  > Nästa text
< Föregående

liktenelegi
liktenelegi VIP