Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nätter av törst

 

 

Det finns nätter av törst
när strupen är torr
oavsett vad du dricker
hur många glas du än tömmer
hur många minnen du än glömmer

 

Det finns nätter av törst
när viljan är större
än vad kroppen förmår
än vad hjärnan förstår

 

Det finns nätter av törst
det är då
som längtan är
som störst




Bunden vers (Rim) av Eugen VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-21 21:38



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En text i polemik med Schopenhauer? Törst är det primära, inte viljan. Det ena kanske inte kan tänkas utan det andra.
2024-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Eugen
Eugen VIP