Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Obegripliga analogier


Drömmen om en idyll

Själv reproducerar sig olja

Under jordens yta ?

Kan oljan ta slut?

Vem håller måttet

Om elen slutar fungera

och oljan skulle ta slut?

Tillbaka till rötterna menar

En aktivist och forskare på

För en idyllisk framtid

Utan utsläpp med en sund atmosfär

Som är andningsbar

I en längtan efter nya energi källor

Som driver på utvecklingen

Vi som lever ute i periferin

Kan bara hoppas på förbättringar

Att rösta i val på det minst dåliga

Har blivit impopulärt och bortvalt av andra

Nu ska det tas hårdare tag av de med makt

Med ökad bestraffning av oliktänkande

Med en agenda och världsbild

Om en bättre värld

Kan man komma långt numera

 

Taleptox Skrev

Den 20240429

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 26 gånger
Publicerad 2024-04-29 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP