Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan

Var är flickan
med glasögonen?

Var är flickan
den tysta?

Var är flickan
den ensamma?

Var är flickan
som kämpade mot tårarna?

Varje morgon, varje kväll


En förändring, var allt som krävdes
efter åratal av gråt och självhat
En kort förändring

Om trettio år säger jag dig
då vet jag kanske vart hon är

Eller vet jag rent av
om ett ögonblick?




Där!

De tunga glasögonen är av.
Naken dansandes
på ängarna
hon omges av morgonens strålande älvor.


Hon är inte ledsen längre
Aldrig mer

Jag vet var hon är

Hon är skyddad från jantelag och skam
hon är fri nu, hon är varm.




Fri vers av Kanskerättkanskefel
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-13 22:23



Bookmark and Share


  blå fjäril
Talande och bra skrivet!
2010-01-02

    baruk
Gripande rader.
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Kanskerättkanskefel