Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

oprententiös teori om kärlekens psykologi



när mannen
är säker
kan han plötsligt


när kvinnan är säker
vill hon stanna
för evigt

när mannen är minsta
osäker
stannar han kvar

när kvinnan
är osäker
vill hon gå

när mannen
är osäker
blir kvinnan osäker
och då har vi
en som vill gå
och en
som vill stanna

när kvinnan
är osäker
blir mannen
säker
och då har vi åter
en som vill gå
och en
som vill stanna

vi får aldrig den
vi älskar
via åtrå

vi fästs
vid den
vi behöver,

för bullarnas
och de oljeluktande händernas skull

och därtill känner
sedan mycket länge,
utan att för den skull
veta om det...

det omedvetna
är exakt

Ps

Tänk om jag också
hade varit det.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 578 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-01-06 13:50



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Tänkvärt...vi går om varandra!
2017-02-05

  karenina VIP
läser ler och nickar om kärlekens psykologi
2010-01-08

  Gunnar Hilén VIP
Kunde inte låta bli ett Ps...orkar inte vara intakt med mig själv...nej dynamiskt ska det vara ! Leve DYNAMON !
2010-01-08

  viola
så vackert, och så (tror jag) rätt.
insiktsfullt
2010-01-08

  Sonja Sidorow Lapington
Det lätta låter så svårt och det svåra så lätt...ja var det inte det du sa och lite därtill.
2010-01-07

  Cosmic Johanna
Ja det är en komlicerad matematik,

att få ihop det.

applåder för dina insikter!
2010-01-06

  Bengt VIP
hå-hå
2010-01-06

  oMareld
hmmmmmmmm

du har nog rätt
2010-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP