Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ska va gött att leva annars kan det kvitta

jag diskar
tänker att detta är mitt liv
det är inte att leva livets glada dagar
jag kämpar på
är ju rätt så seg
för hur skulle det annars gå?

nej det är inte min lott att få njuta av överflöd
jag ska slita och släpa
få dagarna att gå ihop
drömmarna?
dom kan jag dräpa

jag sorterar
går ut med sopor
får vara glad att jag kan städa
om jag inte kan njuta av semesterresor
får ett rent hem mig glädja
inte behöver jag väl mer?

jag tvättar kläder
dom är nu hela och rena
så jag stuvar in i garderoben
längtar efter nya så jag kan känna mig fin

att se vikta kläder är också en fröjd
visst jag borde vara nöjd




Fri vers av Trädflickan
Läst 314 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-04 17:33



Bookmark and Share


  Delora
Jag får väldiga Sonja Åkesson vibbar av det här, en träffande beskrivning av vardagen som är lätt att känna igen sig i!
2010-05-08

  Gunsan
den ensamma mammans melankoli
men visst är det skönt att vara nöjd med något...
2010-05-05

  miss julie
Usch! skaka av dej de känslorna och träd in i friheten! Börja med att rufsa till lite bland de maniskt vanevikta kläderna! :) lycka till!!
2010-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan