Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bidrag till trasdockan 2


Dom stora bara bråkar

Det som känns i mig är mammas onda. Hon är jämt ledsen. Hon har blåmärken runt ögonen. Det är mitt fel. När dom bråkar säger pappa att barnen ska gå till sina rum. Sen slår han mamma. Vi gömmer oss i garderoben. Man hör ändå. En gång kom polisen. Sen fick jag prata med en tant. Hon sa att ingen får slå barn. Men inte att pappa inte får slå mamma. Då får han det. Ibland står vi i vägen när han slår mamma. Det berättade jag inte för tanten. Jag vill inte bo på barnhem. Vem skyddar mamma då?




Prosa (100-ordare) av Ingela Svenson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-13 15:50



Bookmark and Share


  Anna*
Suveränt skrivet om barnens lojalitet och självpåtagna uppgift samt skuld i det som inte borde få ske.
2010-05-30

  Catharina Edin VIP
Det är mamman som ska skydda barnen och inte tvärtom.
Väl förvaltade 100 ord; det är mycket svårt att skriva med en sådan restriktion!
2010-05-13

  walborg
Barn får ta för mycket ansvar i dylika familjer. Hemskt när inte vuxna begriper att barn inte kan berätta hur dom har det av lojalitet. Det är ju en gisslansituation för ett barn.
2010-05-13

  stenen/ Yv Ericsson
Mycket smärtsamt igenkänn. Bokmärks.
2010-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP