Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
läst på huvet i Göteborg 22.5


Huvuddikt





Det har varit lite upp och ner
på sista tiden
lite si och så
med sinnesfriden
men balansen börjar nu åter
uppfylla mina anspråkslösa krav
på stabilisifikation
jag höll på att dö
i acklimatisifikation


jag såg inte vem jag var
för jag var inte den jag är
det vara´ i flera tusen dar
men nu hoppas jag ni har mig här


genom att köra in huvet
i den noblessa och ruttna skiten
fortsätta neråt till början
på den naturliga dyn
gick jag till botten
med mitt största problem
och farligaste fiende:
min påhängda människosyn


här i det upp-och-nervända livet
ställer vi på huvet
det andra tar för givet
och även moralen får understundom tji
då vi gör om det riktiga till fantasi


tänker du bara färdiginlärt demokratiskt
blir känslorna till fakta
och den svåra
men likväl oemotståndliga uppgivenheten
slår ner dig
automatiskt
apatin blir som en hemsk motsats
till den så levande deGoya


spelar du enbart upp en evig komedi
blir livet till luft
och komedin
en mardrömsfylld parodi
den apatin
fylls så småningom
med en förgiftande paranoia


galenskapen blev lagd i mina gener
men den personliga identifikatieringen
förstördes dessutom av den allmänna
överallt förekommande expropikopifieringen
som nära på
tömde blodet i mina vener


jag vände alltså inte på mig
för att finna en början till dig
men finns du
visst finns du här


jag behöver ingen osynlig gud
inga materiella jävlars bud
ges det något genuint
så ja, inte gavs det då där


innan jag släcker ljuset den sista
ofrånkomliga kvällen
kanske jag åter tvingas upp
på den livsfarliga karusellen
men till dess mina vänner
lever jag dels i en stärkande visshet
dels med min skandalomsusade clown


so people
why don´t you come over
because here
yoy can do it
up side down





Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Hilén VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-05-24 10:20



Bookmark and Share


  Aurelio
En klar klassiker!
2010-05-24

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Tack för att du lade in den! Det var magiskt att höra den läst av dig, stående på huvudet. Bild från detta finns ju under "Gallerier" såg jag- och nu får man texten igen till!
2010-05-24

  grodsaker
känns som man borde varit där med huvudet på sne
2010-05-24

  horror vacui
gillar särskilt stycket

"spelar du enbart upp en evig komedi
blir livet till luft
och komedin
en mardrömsfylld parodi
den apatin
fylls så småningom
med en förgiftande paranoia"

det tilltalade mig mest!
bra skrivet! applåderar.
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP