Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag önskar mig ett förkläde i julklapp

frisk luft sveper in

tankar

går med raska steg

svänger med armarna

drar in nytt liv

 

ser mig omkring

allt går i svart och vitt

gråtoner

 

svartvattnet  

ännu inte fruset

himlen tung av snö

 

färgerna är borta

 

tänker förundrat hur världen kan te sig så annorlunda 

från gladaste färger till mörkaste grått

 

samma plats men så olika

stämningar

 

känner kylan mot kinden och blodet som värmer min kropp

 

jag lever trots att jag inte lever

 

 

har gömt livet

under snö och klumpiga skor

 

bojor

 

 

 

det är här

nu

utomhus finns vinden och syret

 

så sällan jag andas och ser

 

 

 

jagar på mellan jobbet

hemmet

där väntar disken

 

finner ingen harmoni

har det inte dåligt

det kunde vara sämre

 

 

eller så mycket bättre

 

har förlorat den rätta tron

att allt kommer till den som behöver

har fastnat

stagnerat

 

därav tomheten

cirkulerar runt utan mål

 

livets glädjeämnen tar inga stora uttryck

 

även om det under en tid fanns drömmar

 

 

 

nöjd med att ha fått ut tidningshögen 

förbrukar jag min första lediga helg på evigheter

 

unnar mig nattsudd

 

 

det lilla som är livet

småttigheterna

gör dagen

 

önskar bort all röra

 

open space

högt i tak  

 

där tankarna får flyga fritt

en plats för sinnesfrid

och trevligt sällskap

 

beställer ett nytt liv

såg det i en inredningstidning

 

gör slag i saken

släpper ut skaparkraften

 

stickar vantar

det blir inte mer än så

 

det finns inte utrymme

 

jag har det ändå rätt bra

 

det finns inte så mycket tid att drömma

jag tar det som erbjuds

 

så är jag nöjd för stunden

 

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-07 11:44



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
En bra och levande distinktion mellan tanke och sedan det som diktarjaget så är med om

fint, detta med kursiverat i mitten
2010-11-07

  Ingela Svenson VIP
JA så går tankarna, pendlingen mellan att veta att man borde vara ganska nöjd och att man är uttröttad, utmattad och likgiltig, finner tillvaron meningslös och tröstlös, du har fångat det!
2010-11-07

  Vilsen Annette-hittar vägen
Önskar dig lycka och fina dagar! Ibland känns mycket tungt...men glädje kommer tillbaka. Kram
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan