Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag fick vara gitarrist, skulle jag vara Keith Richards.


Det försvunna riffet

Jag är ett rinnande smältvatten på en bottenfrusen å, en uppbrusande gest mot ett frånvänt tigande, en värk som vandrar. Du bär i ena handens kupa ådrors tickande blåsken i antydda små vridningar. I ditt ansikte en krusning av ett annat ansikte, som en dov rörelse i vindstilla sjö. Här, här, lägg dina fingrar på min hals, känn att min nakna panna vilar mot ditt nyckelben; som de långsamt flyende skarorna: de som dog, helt tysta, för sig själva, i den kalla öknen mellan Alma-Ata och Shangri-La. Vid plåtskåpen stannar vi till sist, vrider oss loss, vrider oss till, vrider oss mot.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 324 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-11-17 23:11



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
vansinnigt läckert, som ett långt gitarrsolo tillägnad keith. jag skulle också vara keith. han är min idol och bara bäst.
det här är en hyllning värd sig vikt i guld.
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson