Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Skavlans gäst i fredags, en av de överlevande från flygolyckan i Anderna den 13.10.72...FLIGHT 571


efter döden ingenting



plötsligt låg rugbylaget
med fruar, vänner och släkt
och kämpade mot döden
på 5000 meters höjd

planet hade störtat i Anderna

han hade suttit på rad 9

från rad 10 och bakåt
var allt dött

hans syster kämpade i timmar
i hans blodiga famn

efter två veckor

begravdes och dog 10-15 till i lavinen

de åt upp sina medmänniskor

drack blod och urin

efter 60 dagar gick han och en till
i lågskor
mot en säker död
över Anderna
i 7 mil på 10 dagar

"OMÖJLIGT" sa överlevnadsexpeerterna

så småningom
kunde han krama om
sin älskade far
som hjälpt honom kämpa

denne var änkling nu
men hade träffat en ny kvinna

DET gjorde honom nedstämd

och att hans dödsannons
inte påverkat grannarnas liv:

"han klippte gräsmattan
med sin skällande hund
som vanligt"




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-27 12:20



Bookmark and Share


    Niklas H
mycket väl skriftat Gunnar. fin balans i texten och avslutning är grym!
2010-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP