Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mossbelupet troll.. Spelar roll!

 

jag är ett litet murmeldjur
jag är ett troll med mossa i kalufsen
men därunder gror en tanke

jag går inte ut och slår på trumma
jag är inte blank och segerviss
långsamheten är min strategi

kanhända räcker inte mitt liv
kanske skördar andra vad jag sått
men vad jag gör idag bär frukt

förvissad räcker jag min hand
till framtiden - jag är en krumelur
men dock en länk en viktig sådan

och allt som byggs för att stå hållfast
kräver tid och eftertanke
närhet och ett mått förstånd

jag är en anonym figur i världen
i en tid som är en parentes
men allt tillsammans taget

spelar roll!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 207 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-01 12:47



Bookmark and Share


    Tea Alex
Distans. Och närvaro. Gott.
2010-12-02

  Larz Gustafsson VIP
Anonym? I beg to differ.
Garanterat individuell, för att citera en av Hoola Bandoolas albumtitlar.
2010-12-01

  walborg
Skönt att läsa kloka reflektioner med perspektiv och självdistans och självnärvaro.
2010-12-01

  stenhur VIP
En hyllning till den ödmjukhet som utmärker alla riktiga konstnärer! De som vi kallar stora idag hade inte varit det om de inte ägt den. Parad med en tro på att det de gjort i sinom tid skall tala för sig själv."kanske skördar andra vad jag sått"-ja även generositet ingår i ett sant konstnärsskap. Många goda tankar i fin förpackning!
2010-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger