Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fantasi!




Livets fest - Kassandra sitter tyst

 

vi satt kring högtidsbordet
det var skratt och sorl och högt i tak
man skålade och det blev hyllningstal

där satt jag tyst

i mina öron hörde jag ett mummel
av röster vresiga
beräknande och vrånga
en kör en växelsång till avunden
och någon grät över förlorat
någon njöt en lysten dröm om grannens dotter
grannen önskade de flesta down to hell
som hade högre status än han själv

jag hörde fel?

nej
jag hörde deras dolda tankar
som löste sig i vinet
och skvalpade i mina hörselgångar

jag satt nykter
skattade mig lycklig för att ingen
kunde höra mina tankar
det blev dans
och det blev natt
festen tog slut helt utan dramatik
som fester slutar mest:

att någon ringde efter taxi
kindpussade och sa - det var förtjusande!




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 298 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-04 00:30



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ja, det här känns ju igen. Undrar hur många middagarn jag suttit lyssnat på andra. Ibland har jag tyckt om att vara där, men oftast inte. Blev ofta tvingad till sådant som barn.
2010-12-04

  walborg
Oj oj - plågsamt att förstå och höra allt ibland och att vara lyhörd och begripa hur människor egentligen tänker.
2010-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Vi är så tillgjorda ibland.
Kanske är det också något vi importerat från USA.
2010-12-04

  Johan Bergstjärna
Låter inte som en FEST! men bra skrivet...
2010-12-04

  queenia
du fångar mig med sanningen.. med mina sanningar.. med det som jag alltid vetat..

tack.. den här texten är så bra.. så underbar!!!
2010-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger