Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Babusjka - den innersta dockan

 

ord är som ryska babusjkadockor
ord gömmer ord
gömmer innebörder och dubbla bottnar

jag vrider och vänder
öppnar och förnimmer ibland
tror
att jag snuddat vid
koncentratet av sanningen

den innersta

gläntar på locket
öppnar
mot svartnad stjärnristad rymd




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-04 21:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra. Inte minst avslutet är väldigt fint.
2010-12-05

  Larz Gustafsson VIP
En rymd som bär vittnesbörd om en Skapare.
2010-12-05

    Tea Alex
Jag älskar ord. Älskar att försöka förklara saker, i ord. Andra har inte samma längtan.
2010-12-05

  Elaine.S VIP
"ord gömmer ord" det är det härliga med orden och dess mening, din sista rad sitter som en smäck.
2010-12-04

  stenhur VIP
En fin liknelse om ordens mångtydighet och magi som mynnar ut i en kosmisk svindelkänsla. Svartnad, stjärnristad antyder ännu fler gåtfulla innebörder än vi kan tänka oss. Stort!
2010-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger