" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Mellanspråkligt - att byta språk ll

"Mitt författarskap började med språkbyte 1966 då mina föräldrar bestämde sig för att byta land. Jag minns språkbytet som en tystnad. Den varade i si så där två år. Jag lyssnade in det nya språket, orden, ljuden, klangerna, rytmen. Därefter öppnade jag munnen och talade, som jag minns det, perfekt svenska."

(Susanna Alakoski)

 

Dikten här nedan tillägnas Ethan 3 år, som bytt både språk och världsdel. Han är tuff!

 

i det förspråkliga var bilderna
de saknar ord

vad fanns i tystnaden
hos barnet mellan språken
och vad föddes
när språken växte i varandra

barnets hemligheter
inbäddade i tystnaden
(som dock inte längre är förspråklig)
en människa
en gåta

hans meningsbyggnader är hus på tre ben
sviktar det ena finns alltid det andra
men ibland
försjunker han i tyst begrundan
över sitt hemliga tredje

 

 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 332 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-08 23:43



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
tycker mycket om din dikt - fina formuleringar - djupa tankar
2010-12-12

  Larz Gustafsson VIP
Ja, detta med språket är ju en del av identiteten.
2010-12-09

  Carola Zettergren
Mmm.. Det finns så många världar i själva världen, och tänk vad många som kan rymmas i en enda liten människa.
2010-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger