Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Citatet i diktens mitt är hämtat från diktsamlingen med samma titel, av Kerstin Pettersson, Fjugesta.




Bestämt är det glädje!

det är något i luften jag andas in
doft av snö
snö på min kudde
när jag vaknar faller snö i min hand
på lek

det är något med huset
det glimmar och blänker i hörnen
något som reflekterar barndomens ljus
- kan stjärnorna så kan väl även ett enkelt
litet julgransljus
sprida sitt skimmer genom många decennier
ingenting försvinner
ingen har satt gränsen
för hur långt det fortsätter ut i rymden men:
"mörkret har aldrig svärtat ett ljus"

det är något med koppar och mässingslyster
och gnisslet av tidningspapper mot fönsterglas
doft av trycksvärta och ättika
rutorna gnistrande klara som kristall
förberedelser
brådska
det är något med själva ryggvärken
som känns välbekant och tryggt

bestämt är det något
och det ligger i luften jag andas
det heter glädje




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-15 02:58



Bookmark and Share


  walborg
Allt fejande inför festen den glada - förväntningar och föreställningar lika viktiga som själva festen.
2010-12-18

  aol
glädje en stor rikedom bra skaldat,
2010-12-17

  ULJO
Underbar läsning som skapats av din penna.
2010-12-16

  Elaine.S VIP
Underbart tilltalande läsning, lycklig skulle jag vilja påstå...den väcker såna där trygga vibbar...
2010-12-15

  Larz Gustafsson VIP
Då är du rik.
2010-12-15

  PPQ
fantastisk:D
2010-12-15

  Anna*
Strålande beskrivet med inlevelse! Fina detaljer!
2010-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger