Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dam på sjukhuscafe´




jag var redan där
väntade på min hustru

"passar det?"

hon hade satt ner sin lilla handväska
på stolen mittemot

"passar"

hon gick för att hämta kaffe med sockerkaka,
slog sig ner och visade först då
sina opererade händer...halva koppen
simmade nu på brickan

inte ett ord om det

hon talade sen
i 45 minuter

jag lyssnade utan att avbryta

hela hon var opererad

döttrarna välutbildade
sonen en slarver

själv hade hon jobbat med ditt och datt
hela sitt liv utan utbildning

nu gick hon mest och halkade omkull
på stora mattan där hemma

på slutet log hon
la huvudet på sned
tittade mig djupt i ögonen
och strök den ena handens fingrar
över sin handled...

underbara kvinna !

hon var 88
och berättade att den ende hon träffade
nu för tiden
förutom alla "dumma" men "välutbildade"
läkare
var han som fick betalt för att handla mat

hustrun kom

"god jul"

"god jul"




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-16 08:33



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
aj lajk diss
2010-12-16

  Urban Dafteke
En stund av livet... vemod eller bara vardag.
Vackert skildrat.

´
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP