Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när andra vill döda





som när självmordskandidaten
kommer till psykologen

bara för att meddela
att klockan är slagen

att beslutet är taget

och jag svarar:

"va gör du här då ?"




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-16 12:57



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är inget standardsvar...det är ett svar som kan användas efter en lång tid i terapin tillsammans där hoten har varit legio och där ett "dödläge" inträtt...dessutom beror det mycket på, som allt annat, i vilken ton det sägs...om det är i ärlig och uppriktig nyfikenhet och psykologen förstår att den andra fortfarande ber om hjälp...man måste minnas att kandidaten är på väg att mörda -sig själv- men kommer för att berätta det...det är mycket hat i luften som behöver hjälp att komma fram...jag är ledsen om du tolkar det så...inte mening att såra..

Många psykologer har lika svårt som lekmän att ställa raka frågor till suicid-kandidaten och förlänger då plågorna med en FÖR förstående hållning...självmordsförsöken blir värre och fler då patienten märker att psykologen är rädd och inte visar vanliga mänskliga reaktioner.
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP