Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andraklassens människa

 

tiden känns kvävande
framtidståget backar mot avgrunden
det är mycket "vi mot dom" nu
och jag hör att jag är en andraklassens människa
i underklasskupé
vet inte vad det betyder
jag är vad jag alltid har varit
allt jag känner till
vad jag trodde jag hade rätt att vara
men jag hör hånskratten
och visst gör det ont




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-19 18:49



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
Jo, så är det nog och trösten är att vi är många "andraklassare"och däri ett hopp om röster i ordets alla betydelser.
2010-12-28

  Annie b'larsson VIP
Nog hör man hånskratten alltid och man förstår att det är meningen också att det ska göra ont.
Men de första skola bli de sista och de sista skola bli de första. De som hånskrattar nu, ska inte känna sig allt för säkra...
2010-12-19

  Larz Gustafsson VIP
Hånskratten från Stureplan och Blasphemyholmen.
2010-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger