Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Outtalade sanningar

 

nätterna kryper långsamt fram
genom andra människors sömntunnlar
jag vakar
och lyssnar till deras jämna andetag
dörrar öppnas på glänt
vad jag ser går inte att fånga
men jag vet
det är outtalade sanningar
nätt och jämnt formulerade
som hukar nakna i nischer utefter väggen
och försöker skyla sig
levande statyer
de pockar kräver lågmält men enträget befrielse
jag skymtar dem allt oftare
kunde jag bära dem med mig upp i dagsljus
skulle ingen orka se på dem
men jag samlar ord
samlar mig själv på det mörka underlaget
var jag hittar en del av mig
i nätternas glömda ömhet 







Fri vers av Måna N. Berger
Läst 284 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-28 04:52



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
Fina bilder och ett välgjort slut ! Tål att läsas flera gånger ..
2010-12-28

  Aftonvännen
På en svart bakgrund träder bilderna av allt vi har glömt bort i våra stressiga liv och mörka tillvaro. När du tänder eld på den röda vätskan i stormköket samlar sig de vilsna och söker den tröst och värme som är gemenskapen.
2010-12-28

  Anna*
Stark text med flera bottnar! Jag kan riktigt se dem stå där besvärade och hukande. Applåder
2010-12-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Myckert vackert alster där slutet lägger sig varmt in i ögonen.
2010-12-28

  Larz Gustafsson VIP
Så vi kan förvänta oss en explosion där du låter hundra blommor blomma?

Värst är de oskrivna lagarna. De är ju också outtalade "men finns ändå", som Olle sjöng.
Vissa av dem inbjuder till etikettsbrott, och jag är inte sen att tacka ja.
2010-12-28

  PPQ
underbar text, den förgyllde min morgon
2010-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger