Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomtar på loftet?




Homonculi

 

det är så svårt att minnas hur det var
det där som hände
när man inte längre är i det
som att se in genom en buktig glasruta
eller uppifrån stort avstånd
detaljerna suddas bort av tiden
omständigheter korrigeras finstilt

små homonculi städar hjärnkontoret
och ställer saker och ting på sin plats
deras plats
så som de tycker det borde vara
någon har väl i urminnes tid instruerat dem
hur minnen sållas och sorteras
och du säger: aldrig
att jag skulle göra så idag
med allt jag vet nu


då fnittrar de små varelserna
döljer flinet i handen dock
eftersom det till viss del är av omtanke
om inte annat så om din sinnesfrid
som de städat




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-29 21:26



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
måste hålla med nedan kommenterare...dina alster förändras Måna i alla fall under den tid jag varit härifrån nu.
Även jag tycker mycket om denna med ton av samtal med jaget.
2010-12-30

  PPQ
en av de häftigaste texter du skrivit. Den har en tyngd, den har en aggresion i mötandet av ämnet som du tar dig ann som jag älskar.. du går inte likt katten runt het gröt jag gillar det här jag gillar det här mycket
2010-12-29

  Larz Gustafsson VIP
Är de alltså hormonella kulier?
2010-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger