Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålen och fjärilen


Vaknar, vill inte vakna, vaknar. En mortelstöt mot märgen, gnager. I botten av en tusenårig brunn ligger en gul ål och ruvar, vakar. Fina du, jag vill inte vara elak mot dig, det är inte jag, det är de som gick före, de som grävde diken mellan Nedre Soppero och Mertajärvi; de som satt med djävulska mantran halvt tydbara mellan sina läppar; de som klistrade upp hawaiipalmer från Hemmets Journal på sina brandgula köksskåp; de som satt stela vid svarta fönster i frostblom och lyssnade till vått dunkande hjärtan; de som vägde en i sina förfrusna handflator, som vore man en väldig fisk. De som stirrade och tittade men aldrig såg.

Fina du, fan, jag vet att jag inte behöver förklara mig, jag vill hålla i dig. Jag vill hålla i dig. Jag spränger berg. Då och då går jag omkring med dynamit i mun, spränger berg, bry dig inte om det, det är ingen fara, vi kan mula varandra under tiden. Jag vill vara en yrvaken. Vill inte vara en orm som letar sig djupare in bland kvarlevorna, vill vara en fjäril som letar sig ut mellan lämningarna. Vill smaka ditt vatten.




Fri vers av Per Teofilusson
Läst 430 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-30 10:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
läste denna för tag sedan då den nyss lagts upp, och var i ett stycke, mycket mer explosiv och "cool" minns jag, denna lite mer eftertänksam och så.. båda är mycket bra men ganska annorlunda, fast det var väl just detta här, och såhär som skulle fram från början.. nästan så du skulle ha båda texter brevid varandra, eller något..äsch
2011-01-09

  /Isabel
(Själv)lysande språkbruk. Hur gör du?
2010-12-30

  Nina V A
men va fan Per jag får ta tag i dina texter igen, läsa ikapp liksom, hamra upp raderna mot vardagsrumsväggen och betrakta dem, vira dem runt ögongloberna, känna hur de väver sig in och fyller på med sina färglager. Shit, jag slår mig ner på granruska och slår upp en kopp värme, rör med fingret och sörplar långdraget.
2010-12-30

  Annie b'larsson VIP
Det här var stark och vacker prosa.

(jag skulle skrivit mer, men hittade inte orden, så du får hålla till godo.)
2010-12-30

  Gunnar Odhner
Inte bli som de som gick före, de som såg utan att se. (Fin summering av hela det stycket).
Som en bön. Brännande. Om man får vara vanvördig: Bort från Pistvakt.
2010-12-30

  Arja Söderfeldt
Brandgula köksskåp. Virkade tofflor. I olika restgarn. Japp. I like Norrland.
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson