Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om någon av oss tog bussen istället.

Bland drömmar som krachat
Månförmörkelser vi missat

Tåg tabeller som gett oss fel tid
så vi stod där på perrongen dyngsura
och tillslut blev trötta på varandra


dina
suckande
tunga
andetag

du sa ibland
-
tänk om vi inte hade sprungit in i varandra
tänk om inte tåget var försenat.

Jag vet


vi var ett hav som inte ville ha slut på vatten

det hände
att vi tröttnade på varandra

att vi gick åt varsitt håll.


Antingen är vi för perfekta för varandra
att det inte är meningen att vi ska hålla ihop

eller så

är det meningen att vi ska hålla ihop



Idag missade du tåget till mig igen
ovanligt sa jag i telefon


Du vart tyst en sekund och sedan sa du

-

Mikaela,
jag ljuger.

Det har aldrig varit något försenat tåg
vårat hav vart för litet och vattnet försvann.

Och nu försvinner jag.




Fri vers av M.B
Läst 209 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-01-07 14:58



Bookmark and Share


  frostblomma
Fint, och med mycket känsla.
2011-02-18

  firefire
starkt och poetiskt om det värsta som finns,lögner...jättebra skrivet av dig!
2011-01-25

  firefire
starkt och poetiskt om det värsta som finns,lögner...jättebra skrivet av dig!
2011-01-25

  ©Anniz
En stark text som beskriver en så "vanlig" sak...
Bra gjort :D ♥
2011-01-07
  > Nästa text
< Föregående

M.B
M.B