Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under sagoträdet i väntan på stormen

Vi väntade ut stormen som aldrig kom
under sagoträdet
där nobla hjältar vilar
den stilla vinden sjöng
om ögonblick från barndomsår
en okänd dirigent
svepte ömsint över namnlös mark
våra öron smektes mjukt
av fallna höstlövs symfoni
jag gav dig dina vingar
du gav oss våra rötter
byggde ett slott av tändstickor
och av spader sju
klöver knekt, en kung och joker
och vi föll i dvala
på en bädd av jord
och av skal från apelsin
vi väntade ut regnet som aldrig kom
under sagoträdet
dit våra fiender aldrig når




Fri vers (Fri form) av Elaine Hildenborg
Läst 594 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-01-11 21:16



Bookmark and Share


    Barkbåten
Hämtar värmeljus

Tills nästa gång elen går
2012-01-26

  Mangal VIP
Blev glad av denna. Gillar tempot och de oväntade (för mig) bilderna du målar upp. Titeln fångade mig direkt.
2011-01-18

  F.
Du.
Du har talang.
2011-01-12

  Anna*
Gillar rytmen, svängningarna, detaljerna som apelsinskalet och titeln är helt underbar! ♥
2011-01-12

  Niclas Petersson VIP
Drömskt, målande och väldigt vackert.
Gillar.
2011-01-12

  AgnesP
Så fin. Bokmärker.
2011-01-11

    tatanka
Gillar denna väldigt mycket. Fint skrivet
2011-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Elaine Hildenborg
Elaine Hildenborg