Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den djärva - för den som faller

Oförvägen vänder jag
och går mot gryning,

vemod härjar än
i det maskineri
som söndrigt sover
hos mörkret i mitt bröst

oförvägen vänder jag
och går mot gryning,
full av synd utan ånger

vinden följer varje steg
den ömsom kittlas,
ömsom våldsamt sveper
griper, kväver, smeker
jag resignerar,
faller kropp mot jord
du är min skymning

oförvägen vänder jag
låter smutsen, skammen
sköljas av mig

och går mot gryning

 




Fri vers (Fri form) av Elaine Hildenborg
Läst 518 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-13 08:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint!
2013-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Elaine Hildenborg
Elaine Hildenborg