Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

släpp taget

 

man kan väl inte bara ge upp?

 

 

kämpa emot det forsande vattnet

den rytande stormen

den brinnande vulkanen

kämpa emot den malande strömmen

det sugande hålet

den stretande oxen

 

 

 

 

 

ge upp

bara släpp

låta saker bero

 

sluta kämpa så förbannat

slappna av och överlåta till något annat

 

andas ut

 

sjunk

 

fri från kampens bojor

 

 

inse

det finns saker du inte kan rå på

 

 släpp taget

 

 

 




Fri vers av Trädflickan
Läst 294 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-27 23:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att bara släppa taget, låta allt flyta och inse att det trots allt finns saker som man ändå inte rår på...Det är en god tanke och hela texten genomströmmas också av ett lugn och en insikt. Det finns en vacker överlåtelse i dikten också och en stark känsla av förtröstan. Fast ibland kan det ju vara så otroligt svårt att lossa greppet om saker som man nästan in absurbum klamrar sig fast vid och som hindrar en från att utvecklas och gå vidare. Men hur mycket man än försöker så går det ändå inte att hindra en flod, tämja en storm eller att hålla molnen stilla på himlen. Kanske är det också just där som man bör sluta att kämpa emot och istället bara öppna sig och låta sig föras vidare av själva livet. Det finns en lugn och rofylld andning i den här dikten som jag finner tilltalande. Någon slags vilopuls och ett försjunkande välbefinnande som uppkommer när man befriats från den omöjliga kampens alla hopplösa vedermödor och bojor.
2011-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan