Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt detta våld


I skräck

I skräck.

Visst skälver jorden,
visst dallrar luften?
- Eller är det bara mitt hjärta
som bankar och slår
i skräck
över allt det onda som sker?

All ensamhet, isolering
alla tårar som fälls,
alla hårda ord som sägs,
alla händer som knyts,
alla fötter som sparkar,
alla knivar som skär,
alla vapen som laddas,
allt våld, så brutalt.

Därför skälver jorden,
därför dallrar luften.
Och mitt hjärta
- det bankar och slår
och hoppas
att en dag -
någon gång -
frid.


Caisa




Fri vers av Caisa
Läst 168 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-03 20:04



Bookmark and Share


  Malin Ringdahl
Det hemska i livet är en kontrast. För att vi smärtsamt ska uppleva det vackra.
2011-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Caisa