Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min stund på jorden

Idag är min stund på jorden.

Inte igår

Inte i morgon.

Idag.

Håller dagen i mina händer.

Den är alldeles min egen,

ingen kan ta den ifrån mig.

Solen är också vaken,

förvandlar daggen till diamanter.

Gardinen dansar i morgonbrisen



Andas in den friska luften.

Duschens varma vatten,

nybryggt kaffe.

Tidningen luktar svagt av trycksvärta.

Svarta rubriker kastar sig över mig.

Olyckor, krig nöd.

orkar inte, inte idag,

Min stund på jorden.



En lång promenad längs vattnet.

de runda klipporna.

Vågorna sjunger sin sång,

ordlös, men ändå innehållsrik

om man bara kan lyssna.



Var tog dagen vägen?

Skymningen smyger in genom fönstret,

aftonen är här.

Månen hänger röd över skogskanten.

Viken ligger svart och spegelblank.

Min stund på jorden -

får jag en ny i morgon?


Caisa





Fri vers av Caisa
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-12 13:48



Bookmark and Share


  Mow Dean
så fint!
tack för påminnelsen.
2011-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Caisa